top of page
young-pretty-woman-outdoors.jpg

Persoane cu varste intre 20 si 29 ani

ÎNGRIJIREA PIELII ÎNTRE 20 ȘI 29 DE ANI

 

     Odată cu începerea vieții adulte, mulți indivizi se confruntă cu condițiile pielii specifice adolescenței, în special cicatricile de acnee și excesul nedorit de păr. Dacă dorești să abordezi definitiv aceste probleme ale pielii, consultă aceste resurse despre opțiunile de tratament pentru cicatricile de acnee și părul nedorit, pentru a reduce sau elimina cicatricile de acnee și pentru a obține un ameliorare de durată în privința părului nedorit.

 

     Anii 20 sunt un moment important pentru a-ți asuma responsabilitatea completă pentru protejarea pielii tale și prevenirea deteriorării acesteia. Folosește întotdeauna un produs cu factor de protecție solară (SPF) și limitează expunerea la soare. Evită fumatul, deoarece acesta cauzează apariția prematură a ridurilor în comparație cu nefumătorii. Acum este momentul să formezi sau să corectezi obiceiurile pentru a reduce semnele îmbătrânirii și a avansa către o bună sănătate a pielii.

 

Prevenirea și tratamentul ridurilor

     Apariția liniilor fine și ușor estomparea pielii nu sunt neobișnuite, chiar și în această etapă a tinereții. Ridurile sunt rezultatul apariției unui pliu sau a unei linii fine în piele, datorită unei combinații de îmbătrânire intrinsecă și a daunelor ultraviolete cauzate de expunerea la soare. În esență, o ridare este rezultatul schimbărilor moleculare care apar în elasticitatea pielii noastre din cauza deteriorării fibrelor de colagen și elastină.

 

     Permiterea dezvoltării ridurilor poate duce la agravarea lor, așa că este posibil să dorești să iei acum măsuri mici pentru a-ți menține fața tânără mulți ani de acum înainte.

 

     Cremele și loțiunile topice testate clinic și aprobate pot oferi ajutor semnificativ pentru simptomele ușoare ale pielii ridate. Cele mai bune dintre acestea au valoare atât preventivă, cât și terapeutică și pot fi utilizate pe tot parcursul vieții. Chiar și în cazul unor linii mai avansate și altor imperfecțiuni faciale, aceste creme sunt adesea combinate cu alte tratamente pentru a-și spori eficacitatea.

 

     Pentru simptomele mai avansate ale pielii ridate, există o varietate de opțiuni de tratament non-ablativ.

 

     Dermatologul local poate face recomandări specifice cu privire la tratamentele și procedurile care vor produce cele mai bune rezultate pentru tine.

 

 

Efectele sarcinii asupra pielii tale

     Sarcina exercită o presiune asupra întregului corp, iar multe dintre efectele sale pot apărea și pe piele. Acestea includ:

 

     Vergeturi: Majoritatea vergeturilor care apar în timpul sarcinii dispar în timp, dar în unele cazuri ele pur și simplu nu dispar. Tratamentele cu laser oferă o modalitate simplă de a ajuta la reducerea acestor imperfecțiuni neplăcute.

 

     Vene varicoase și vene păianjen: Venele varicoase și venele păianjen inestetice sunt, de asemenea, asociate cu sarcina, și, din fericire, există mai multe opțiuni de tratament pentru a elimina cu succes aceste imperfecțiuni. Consultă informații detaliate despre tratamentele pentru vene varicoase și vene păianjen.

 

     Creștere în greutate: În timp ce majoritatea femeilor își pierd greutatea dobândită în timpul sarcinii în următoarele șase până la 12 luni, uneori grăsimea rezistă cu încăpățânare la regimurile alimentare și exercițiile fizice. Lipoaspirația, o procedură foarte sigură atunci când este efectuată de un chirurg dermatologic calificat, poate elimina grăsimea post-sarcină. Consultă informații detaliate despre opțiunile de tratament pentru grăsimea în exces.

 

Schimbările hormonale

     Sarcina produce, de asemenea, o serie de schimbări hormonale în organism, care pot duce la efecte secundare nedorite. Acestea pot varia de la creșterea excesivă a părului la decolorarea pielii sau probleme de pigmentare, de la apariția târzie a acneei la căderea părului și chiar la afecțiuni medicale destul de severe. Consultarea cu ginecologul tău și cu chirurgul dermatologic te poate ajuta să înțelegi simptomele și cauzele acestora, și să determini cele mai bune metode de tratare.

 

     Metodele de control al nașterii bazate pe hormoni produc, de asemenea, schimbări hormonale în organism. Unele dintre cele mai comune efecte secundare legate de piele sunt apariția excesului de păr și schimbările de pigmentare. Peelingul chimic și tratamentele cu laser și lumină intens pulsată pot ajuta la îmbunătățirea acestor condiții.

 

bottom of page