top of page
pretty-casual-student-girl-with-laptop-intently-looking-camera-colorful-background-outdoor

Adolescenti

ÎNGRIJIREA PIELII PENTRU ADOLESCENȚI

 

Acnee

     Acnea este principala problemă a pielii pentru adolescenți. Majoritatea adolescenților se confruntă cu coșuri și acnee ușoară, iar cazurile mai severe pot cauza cicatrici fizice și emoționale. Vestea bună este că există numeroase opțiuni de tratament disponibile pentru a trata cicatricile de acnee.

 

     Așa cum este cazul cu majoritatea afecțiunilor medicale, intervenția timpurie este un avantaj în tratarea cicatricilor de acnee. În plus față de obținerea celor mai bune rezultate, răspunsul rapid la problemele de acnee ajută la reducerea intensității și a cantității de tratament necesare.

 

Tratamente pentru Acnee 

     Folosite individual sau în combinație, în funcție de natura și gravitatea cicatricilor de acnee, următoarele tratamente pot contribui la restabilirea unui aspect neted chiar și în cazul unui chip puternic afectat:

Rezumatul este că există tratamente sigure și eficiente pentru cicatricile de acnee. Pacienții care au suferit de acnee în adolescență și ulterior nu mai trebuie să trăiască cu cicatrici de acnee.

  • Lasere Diverse sisteme cu laser sunt utilizate pentru combaterea și remodelarea cicatricilor de acnee. Două dintre cele mai folosite sunt laserul Erbium: YAG, excelent pentru sculptură foarte precisă, și laserul CO2, care strânge colagenul sub piele pentru a repara cicatricile mai adânci.

  • Augmentare țesut moale și transfer de grăsime Această procedură injectează colagen sau grăsime din altă parte a corpului pacientului în cantități mici sub suprafața pielii feței. Este foarte eficientă pentru corectarea defectelor adânci ale conturului feței cauzate de acnee chistică severă.

  • Chirurgie de excizie punch Folosită pentru cicatrici adânci în formă de "gheare de gheață", procedura de excizie punch elimină cicatricile până la grăsimea subcutanată, apoi grefează o mică bucată de piele de altă parte a corpului pentru a acoperi rana. Cu toate că timpul de recuperare este mai lung decât în cazul majorității altor tratamente pentru acnee, rezultatele acestei abordări sunt foarte eficiente și permanente.

  • Dermabraziune Dermabraziunea este o tehnică care esențialmente "râșnește" stratul exterior deform al pielii care conține cicatricile de acnee. Noul strat de piele care crește pentru a înlocui stratul abrazat este în mod tipic mult mai neted și fără cicatrici.

  • Microdermabraziune Microdermabraziunea este o tehnică mai nouă care produce o corectare mai subtilă și nu implică practic niciun timp de vindecare. Cu toate acestea, este eficientă doar în cazurile de cicatrici destul de ușoare.

 

 

Expunerea la soare 

     Adolescența este o perioadă în care copiii devin mai independenți. Este important ca adolescenții să aibă cunoștințe și instrumente pentru a lua decizii inteligente, iar aceste decizii pot afecta sănătatea pielii lor. De exemplu, amintirea de a folosi protecție solară chiar dacă este mai popular să obții o bronzare frumoasă. Este important să ținem cont atât de riscurile medicale, cât și de cele cosmetice ale expunerii nesupravegheate la soare și să învățăm copiii încă de la o vârstă fragedă să folosească întotdeauna cremă de protecție solară.

 

Păr nedorit 

      Apariția bruscă a părului în locuri nedorite sau în cantități excesive poate deveni o sursă de autoconștientizare și poate implica un timp considerabil zilnic pentru îndepărtare. Tehnologiile cu laser și lumină intens pulsată au dus la îndepărtarea părului dincolo de zilele cremelor și a electrochirurgiei. Rezultatele de lungă durată sunt de obicei obținute după câteva sesiuni de tratament. Consultați un chirurg dermatologic local pentru a afla dacă aceste metode sunt potrivite pentru tipul dumneavoastră de piele și culoarea părului.

 

Factori de stil de viață

     Mai mult decât expunerea la soare, fumatul provoacă apariția ridurilor în stadii timpurii pentru fumători în comparație cu nefumătorii. Fumatul determină schimbări în compoziția pielii, provocând îmbătrânire prematură. Bazat pe studii științifice, pielea își pierde elasticitatea și dobândește mici linii roșii datorită dilatării vaselor de sânge. Cu cât fumați mai mult, cu atât îmbătrânește mai mult pielea.

 

     Daunele serioase nu pot fi cu adevărat remediate fără opțiuni chirurgicale, dar îmbunătățiri rapide în multe probleme pot fi observate destul de repede odată ce fumatul a fost întrerupt.

bottom of page