top of page
shot-cute-baby-girl-looking-camera.jpg

Nou-Nascuti si Copii

ÎNGRIJIREA PIELII PENTRU NOU-NĂSCUȚI ȘI COPII

 

Probleme legate de piele pentru nou-născuți și copii

     Afecțiunile pielii pot să apară și adesea se manifestă încă de la naștere. Leziunile cutanate congenitale, semnele vasculare de la naștere și alunițele pot fi prezente la nou-născuți. În timp ce unele semne de naștere sunt minore și nu au implicații medicale, altele sunt mai severe și pot cauza probleme psihologice semnificative, precum și probleme funcționale.

 

     Leziunile cutanate congenitale la nou-născuți sunt de obicei benigne și se limitează singure. Furnizorul de îngrijire medicală al bebelușului dumneavoastră poate ajuta la determinarea dacă este necesar un anumit tratament.

 

     În mod norocos, gestionarea semnelor vasculare de la naștere a suferit schimbări considerabile, influențate parțial de progresele științifice în înțelegerea biologiei leziunilor și, de asemenea, de evoluția tehnicilor cu laser. Medicina și chirurgia pot oferi rezultate fizice și psihologice dramatice și pozitive la sugari și copii. Progresele recente în cremele anestezice fac tratamentele pentru îngrijirea pielii mult mai puțin dureroase decât în trecut.

 

     În general, alunițele de pe pielea unui nou-născut sau a unui copil nu sunt o preocupare, iar cancerul de piele este rar în rândul copiilor mici. Cu toate acestea, dacă vă îngrijorați, alunița ar trebui verificată de un dermatolog certificat pentru a vă asigura. Atunci când este depistat devreme, cancerul de piele este foarte tratabil.

 

Probleme legate de piele și îngrijirea pielii la copii

     Părinții și cei care îngrijesc copiii ar trebui să acorde cea mai mare atenție pentru a se asigura că aceștia nu sunt expuși la soare prelungit fără o protecție corespunzătoare. De fapt, s-a arătat că tendința de a dezvolta cancer de piele mai târziu în viață are originea în arsurile solare din copilărie sau adolescență.

Învățarea siguranței în timpul expunerii la soare este una dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta copilul dumneavoastră să evite arsurile solare. 

 

Copiii sunt natural activi fizic, ceea ce poate duce la tăieturi și răni accidentale. 

     O îngrijire adecvată a unei răni minore va facilita procesul de vindecare. Rănile severe vor lăsa inevitabil cicatrici pe corp. Din fericire, tehnicile cu laser și medicamentele topice pot reduce semnificativ aspectul vizibil al cicatricilor. Consultați un chirurg dermatologic aproape de dumneavoastră pentru sfaturi și tratamente recomandate.

bottom of page