top of page
portrait-woman-with-hydrated-skin.jpg

Cancerul pielii de culoare

CANCERUL PIELII DE CULOARE

Informații generale despre cancerul de piele

Oricine poate dezvolta cancer de piele, indiferent de culoarea pielii. Mulți oameni nu realizează că și persoanele cu culoare a pielii sunt expuse riscului de a face cancer de piele. De fapt, legendă reggae de culoare, Bob Marley, a murit la vârsta de 36 de ani din cauza melanomului, un tip de cancer de piele, care se răspândise în corpul său.

 

În ultimii 30 de ani, au fost mai multe cazuri de cancer de piele decât toate celelalte tipuri de cancer combinate.

Se estimează că unul din cinci oameni va dezvolta cancer de piele în decursul vieții lor.

În fiecare an, aproape 5 milioane de oameni sunt tratați pentru cancer de piele, la un cost de aproximativ 8,1 miliarde de dolari.

În timp ce cancerul de piele este mai puțin frecvent la persoanele cu culoare a pielii decât la cele albe, este totuși o preocupare importantă pentru sănătate.

 

Atunci când cancerul de piele este diagnosticat la persoanele cu culoare a pielii, acesta:

- Adesea este într-un stadiu mai avansat;

- Tinde să aibă rezultate mai proaste;

- Are o probabilitate mai mare de a fi fatal în comparație cu persoanele albe.

Persoanele cu culoare a pielii pot să nu fie conștiente că pot dezvolta cancer de piele și pot fi mai puțin predispuși să-și verifice zonele problematice ale pielii de către un dermatolog. Dacă cancerul de piele este depistat în stadiile incipiente, este în general foarte tratabil.

 

Cum poți preveni și detecta cancerul de piele?

Newsletterul "Cancerul de piele nu face diferența la culoare" include sfaturi de prevenire, cum ar fi:

Purtați haine de protecție solară;

- Căutați umbra;

- Aplicați loțiune cu factor de protecție solară;

- Obțineți vitamina D din surse alimentare sau suplimente;

- Evitați să vă expuneți la solar.

Deoarece cancerul de piele poate fi nedureros sau în alt mod, nu-l veți observa decât dacă îl căutați. AMDC încurajează autoexaminările lunare și examinările anuale pentru a ajuta la prevenirea cancerului de piele și la detectarea oricăror zone neobișnuite în cel mai scurt timp posibil. 

 

Membrii AMDC sunt experți în tratarea tuturor tipurilor de piele, și poți găsi un chirurg dermatolog în apropierea ta pentru a fi verificat. Discută întotdeauna cu un medic dacă ai preocupări legate de pielea ta. Dacă ai vreo aluniță, creștere sau leziune nouă, în creștere sau schimbătoare, sau dacă observi pete care sunt dureroase, mâncărime, arsuri, sângerare sau deranjante în alt fel, ar trebui să le faci verificate imediat de un dermatolog certificat.

bottom of page