top of page
dermatologist-examining-skin-patient-with-dermatoscope.jpg

Ce este un screening

SCREENING IN CANCERUL DE PIELE

Ce reprezintă o examinare pentru cancerul de piele?

 

Cancerul de piele poate apărea în orice etapă a vieții. Unul din cinci oameni va dezvolta într-un fel sau altul cancer de piele în decursul vieții lor. Și doar o arsură gravă de la soare poate crește riscul tău cu până la 50%. Examinările anuale pentru cancerul de piele sunt importante pentru sănătatea pielii tale.

 

Ce se întâmplă la un screening pentru cancerul de piele?

O depistare a cancerului de piele este o inspecție vizuală a pielii de către un profesionist medical a alunițelor, pistruilor și altor semne. Nu este nevoie să luați sânge și nimic nu va fi tăiat sau îndepărtat în momentul examinării. Un screening durează în general doar 15 minute.

 

Unde se vor uita pe corpul meu pentru cancer de piele?

La un screening în cabinetul unui medic, cel mai probabil va trebui să vă dezbracați pentru screening, astfel încât întregul vostru corp să poată fi verificat cu atenție. Dacă screening-ul are loc la un eveniment public, medicul va face o inspecție vizuală a zonelor expuse ale pielii, cum ar fi fața, capul, brațele, mâinile, picioarele și picioarele.

 

Cine îmi va verifica pielea pentru cancer de piele?

Un chirurg dermatologic va asigura screening-ul și poate avea personal de sprijin, cum ar fi un asistent medic.

 

Ce este un chirurg dermatologic?

Chirurgii dermatologi sunt dermatologi care au calificări unice și experiență în utilizarea unei game largi de metode chirurgicale și nechirurgicale de tratare a pielii și de prevenire a problemelor pielii.

bottom of page