top of page
2149237833.jpg

Celulita

Celulita

Celulita este apariția denivelărilor și neregularităților texturale, care apare pe fese, coapse și uneori abdomenul femeilor. În mod excepțional, bărbații pot dezvolta celulită. Celulita poate apărea la pacienții sub greutatea lor țintă, la aceasta sau deasupra, și afectează toate rasele și etniile. Se estimează că peste 85% dintre femeile de peste 21 de ani suferă de celulită. Factorii predispozanți includ creșterea țesutului adipos, înaintarea în vârstă, genul feminin, ereditatea și rasa. Acești factori predispozanți nu pot fi schimbați, astfel încât nu există nici o prevenție a formării celulitei.

 

Mulți factori contribuie la dezvoltarea celulitei, inclusiv drenajul limfatic și circulația perturbate, inflamația pe termen lung, subțierea epidermului, creșterea țesutului adipos și estrogenul. Pielea afectată de celulită are și benzi groase de colagen orientate vertical față de piele, numite septae. Aceste benzi trag pielea în jos pentru a produce o aparență similară cu cusătura pe un saltea sau cu coaja unei portocale.

 

Ce trebuie să știți

Există o varietate de dispozitive noninvazive disponibile de către mai mulți producători pentru a îmbunătăți aspectul celulitei. Aceste dispozitive conțin în mod tipic unul sau mai multe dintre următoarele:

 

- Masaj și/sau aspirație cu vid - pentru a îmbunătăți drenajul limfatic și a întinde țesutul pielii

- Energie prin radiofrecvență - pentru a crește țesutul de colagen, a îngroșa și strânge pielea și a reduce țesutul adipos

- Energie laser - pentru a îmbunătăți circulația sângelui, a crește țesutul de colagen, a îngroșa și strânge pielea și a reduce țesutul adipos

 

Numărul de tratamente necesare pentru dispozitivele noninvazive variază în funcție de dispozitiv, sursa de energie, locație și nevoile individuale ale pacientului. Majoritatea acestor tratamente oferă doar o îmbunătățire temporară a celulitei, care ține în mod obișnuit câteva luni. Rezolvarea completă a celulitei este rară. Ședințele repetate sunt necesare pentru a continua să mențină rezultatele cu aceste dispozitive noninvazive.

 

În ultimii ani, au devenit disponibile două dispozitive chirurgicale minim invazive pentru tratamentul celulitei. Un dispozitiv utilizează un dispozitiv asistat cu vid pentru a permite eliberarea precisă chirurgicală a septelor celulitei, cu rezultate care durează până la 2 ani. Celălalt dispozitiv utilizează o fibră laser plasată sub piele pentru a perturba septele celulitei, a îngroșa pielea și a topi grăsimea celulitei.

 

De ce să tratezi celulita?

Celulita este incontrolabilă, neevitabilă și poate provoca jenă și scăderea stimei de sine la unii pacienți.

 

Întrebări generale înainte de procedură

- Este prezent un medic?

- Este medicul certificat în dermatologie sau în altă specialitate cu pregătire și experiență echivalente în tratamentul celulitei?

- S-a luat istoricul meu medical?

- Mi s-a făcut o evaluare inițială pentru a determina dacă tehnica sau procedura este potrivită pentru tipul meu de piele?

- Mi-a arătat medicul fotografii înainte și după?

 

Întrebări pentru chirurgul dermatologic

Chestionar privind celulita:

- Care este procedura corectă pentru mine în tratarea celulitei? (Care sunt opțiunile?)

- Care este costul estimat al procedurii?

- Cât durează o ședință?

- Cât de des voi trebui să vin la tratament pentru a îmbunătăți celulita?

- Cât de îndepartate sunt tratamentele?

- Care sunt efectele secundare sau complicațiile comune asociate procedurii?

- Cum pot să mă pregătesc pentru tratament/procedură?

- Doare tratamentul?

- Cât durează perioada de recuperare asociată cu procedura mea?

- Aveți imagini ale pacientului înainte și după pentru a mă ajuta să mă pregătesc pentru ce să aștept?

- Va fi cineva să mă ghideze prin proces înainte de tratament?

- Care sunt riscurile?

- La ce să mă aștept după ce procedura este efectuată? (adică efecte pe termen scurt și lung; restricții de activitate; perioadă de recuperare așteptată)

bottom of page