top of page

Epilare

Epilare

Laserele pentru îndepărtarea părului transmit lumină foarte concentrată în mod specific în foliculii de păr, unde este absorbită de pigmentul din folicul, distrugând părul. Pentru epilarea cu laser se folosesc diverse tipuri de lasere – cele mai frecvente sunt alexandrita, dioda, Neodim YAG și sursele de lumină pulsată intense. Procedura a fost concepută inițial pentru a îndepărta firele de păr întunecate pe pielea deschisă la culoare. Noile tehnologii au făcut procedura mai sigură pentru pacienții cu pielea mai închisă la culoare.

 

De ce îndepărtați părul nedorit?

Creșterea excesivă a părului apare în mod natural la unii indivizi. Afecțiunea poate fi cauzată și de dezechilibrul hormonal, probleme metabolice, dispoziția genetică sau ca efect secundar al unor medicamente. Afecțiunea poate apărea la ambele sexe, deși poate fi deosebit de supărătoare pentru femei.

 

Ce să faci și ce să nu faci

Da...

Consultați un medic autorizat.

Faceți un test cutanat pentru a vă asigura că nu vor exista efecte secundare adverse.

Asigurați-vă că medicul dumneavoastră are experiență cu tipul dumneavoastră specific de piele.

Nu...

Bronzează-te înainte sau după o procedură. Bronzul poate interfera cu absorbția luminii laser și poate provoca o lumină neobișnuită a pielii.

Utilizați loțiuni de bronzare artificială, deoarece pigmentarea întunecată percepută poate interfera cu absorbția pielii, provocând arsuri și umflături neobișnuite.

Căutați tratamente cu laser pentru părul blond sau alb. Pacienții cu acest tip de păr ar trebui să ia în considerare alte metode de îndepărtare a părului.

Faceți proceduri cu laser dacă luați medicamente care vă fac sensibil la lumină. Unele medicamente pot interfera cu procedurile cu laser, făcând pielea mai susceptibilă la arsuri și cicatrici.

Ce ar trebui sa stii

Majoritatea pacienților necesită o serie de tratamente în timp. Unii văd rezultate pe termen lung care pot dura ani de zile. Alții pot necesita mai multe tratamente în timp pentru a-și menține gradul de cădere a părului. Nu este posibil să se determine în prealabil câte tratamente vor fi necesare sau cât vor dura acestea.

 

Pacienții au de obicei părul tuns cu foarfece la câțiva milimetri deasupra suprafeței pielii în zona de tratament. Laserul și sursa de lumină vor fi setate cu parametri care iau în considerare culoarea pielii pacientului, culoarea părului, grosimea părului, locația părului și cantitatea de energie necesară pentru efectuarea tratamentului.

 

Întrebări generale de adresat înainte de procedură

Este un medic la fața locului?

Medicul este certificat în dermatologie sau în altă specialitate cu pregătire și experiență echivalente?

Mi s-a luat în considerare istoricul medical?

Mi s-a făcut o evaluare inițială pentru a determina dacă tehnica sau procedura este potrivită pentru tipul meu de piele?

Mi-a arătat doctorul fotografii înainte și după?

Întrebări de adresat medicului dermatolog 

Chestionar pentru îndepărtarea părului nedorit

Care procedură de îndepărtare a părului este cea corectă pentru mine? (Care sunt optiunile?)

Care este costul estimat al procedurii?

Cât durează o întâlnire?

Cât de des va trebui să vin la tratament pentru a-mi îndepărta părul nedorit?

Cât de îndepărtate sunt tratamentele?

Care sunt efectele secundare comune sau complicațiile asociate procedurii?

Cum mă pot pregăti pentru tratamente/procedură?

Doare tratamentul?

Care sunt opțiunile mele de gestionare a durerii și anestezie?

Cât de lung este timpul de recuperare asociat procedurii mele?

Aveți imagini înainte și după pacient care să mă ajute să mă pregătesc pentru ceea ce să mă aștept?

Mă va ghida cineva prin procesul înainte de a intra la tratament?

Care sunt riscurile?

La ce ar trebui să mă aștept după efectuarea procedurii? (adică, efecte pe termen scurt și pe termen lung, restricții de activitate, perioada de recuperare așteptată)  

bottom of page