top of page

Fillere dermice

Filere dermice

Ce sunt fillerele dermice?

Fillerele dermice – Juvederm, Restylane, Belotero și Voluma – conțin o anumită formă de acid hialuronic, o substanță care se găsește în mod natural în corp și piele, cu cele mai mari concentrații în fluidele ochilor și articulațiilor. Radiesse este un material de umplutură cu hidroxiapatită de calciu, în timp ce Sculptra conține acid L-poli-lactic. Fillerele pot fi folosite pentru a umple temporar buzele, a ridica cicatricile deprimate și a nivela pielea ridată.

 

Ce trebuie făcut înainte de a lua în considerare fillerele dermice?

În primul rând, un dermatolog AMDC va examina istoricul medical al pacientului și va examina afecțiunea care urmează să fie tratată. Zonele care trebuie tratate trebuie menținute curate. Dacă există o infecție a pielii, tratamentul trebuie amânat până când se rezolvă. Pacienții care iau diluanți ai sângelui (cum ar fi aspirina, ibuprofenul, anumite medicamente pe bază de plante) trebuie să le oprească cu două săptămâni înainte de injectare, cu aprobarea medicului care le prescrie.

 

Ce se întâmplă în timpul procedurii?

În primul rând, medicul marchează zonele care trebuie injectate. Pentru un plus de confort, pot fi utilizate medicamente pentru amorțire topice sau injectabile. Apoi materialele de umplutură sunt injectate cu o seringă folosind ace foarte fine. Efectul durează de obicei șase luni până la doi ani. După aceea, sunt necesare injecții suplimentare pentru a menține efectul.

 

Cine nu este candidat pentru umpluturi dermice?

Fillerele dermice nu sunt recomandate pacienților care au:

-Herpes oral sau o infecție similară

-Diabet necontrolat

-Probleme de coagulare a sângelui

-Lupus sau alte tulburări ale țesutului conjunctiv

 

Sunt dureroase umpluturile dermice?

Uneori se aplică agenți de amorțire topici sau injecții anestezice pentru a ușura disconfortul. Înainte și după tratament, se poate administra gheață pentru a ușura disconfortul și umflarea. Pacienții trebuie să evite să aplice o presiune fermă pe zona de tratament.

bottom of page