top of page

Hiperpigmentarea

Hiperpigmentarea

MulÈ›i pacienÈ›i pot începe să observe prezenÈ›a unor pete bronzate de la maroniu până la gri pe piele, care sunt adesea agravate cu expunerea la soare. Această afecÈ›iune se numeÈ™te hiperpigmentare È™i afectează atât bărbaÈ›ii, cât È™i femeile. Poate apărea în toate culorile pielii, dar este de obicei mai frecventă la pacienÈ›ii cu tonuri de piele mai închise.

 

De ce tratați hiperpigmentarea?

Motivele fizice, emoționale și sociale pentru tratarea hiperpigmentării includ:

 

Aspect îmbunătățit.

Stima de sine sporită.

Promovarea sănătății mai bune a pielii.

 

Ce să faci și ce să nu faci

Da…

EvitaÈ›i expunerea excesivă la soare în zonele cu pigmentare crescută.

PurtaÈ›i o pălărie, ochelari de soare, îmbrăcăminte de protecÈ›ie împotriva soarelui È™i căutaÈ›i umbră când sunteÈ›i afară.

PurtaÈ›i cremă de protecÈ›ie solară zilnic cu un SPF mai mare de 45 È™i amintiÈ›i-vă să aplicaÈ›i din nou. 

Nu…

Uitați de protecție solară.

Frecați agresiv pielea.

UtilizaÈ›i remedii de casă, cum ar fi sucul de lămâie sau scruburile abrazive, deoarece acestea pot agrava hiperpigmentarea.

 

 

Ce ar trebui sa stii

Hiperpigmentarea apare atunci când celulele pielii producătoare de pigment, numite melanocite, încep să producă prea mult pigment. Acest lucru duce la dezvoltarea de pete sau pete de culoare maro deschis până la închis la gri pe suprafaÈ›a pielii. Hiperpigmentarea poate apărea oriunde pe piele. Cauzele frecvente includ inflamaÈ›ia È™i/sau traumele pielii, medicamentele, contactul cu anumite produse cosmetice sau plante È™i melasma. Pigmentarea care urmează traumei pielii, cum ar fi o tăietură, arsură, abraziune sau incizie chirurgicală, sau inflamaÈ›ie a pielii, cum ar fi după o erupÈ›ie cutanată, acnee sau uscăciune severă a pielii, este cunoscută sub numele de hiperpigmentare post-inflamatoare È™i este localizată într-un loc similar cu evenimentul original. Medicamentele care pot provoca hiperpigmentare pot provoca o hiperpigmentare mai răspândită. Medicul dumneavoastră AMDC vă va ajuta să vă diagnosticaÈ›i cauza de bază a hiperpigmentării È™i să vă personalizaÈ›i planul de tratament pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră individuale.

 

Cele mai multe cazuri de hiperpigmentare pot fi îmbunătățite în timp după ce cauza de bază a fost îndepărtată È™i gestionată. Deoarece expunerea la soare agravează hiperpigmentarea, este important să protejaÈ›i pielea cu protecÈ›ie solară zilnic. Tratamentul începe adesea cu un regim de îngrijire a pielii compus dintr-o cremă de protecÈ›ie solară zilnică, creme hidratante È™i produse de strălucire pentru îngrijirea pielii. Unii dintre cei mai obiÈ™nuiÈ›i agenÈ›i de strălucire a pielii includ hidrochinona, vitamina C, acidul azelaic, tretinoina È™i acidul kojic.

 

Pentru pacienÈ›ii care nu văd o îmbunătățire a hiperpigmentării lor doar cu un regim de îngrijire a pielii, pot fi adăugate proceduri. Acestea includ  peelinguri chimice superficiale ,  microdermabraziune , lumină pulsată intensă  È™i/sau lasere . Laserele trebuie utilizate cu grijă la pacienÈ›ii cu tonuri de piele mai închise de către un chirurg laser cu experiență.

 

Întrebări generale de adresat înainte de procedură

Este un medic la fața locului?

Medicul este certificat în dermatologie sau în altă specialitate cu pregătire È™i experiență echivalente în tratarea hiperpigmentării?

Mi s-a luat în considerare istoricul medical?

Mi s-a făcut o evaluare inițială pentru a determina dacă tehnica sau procedura este potrivită pentru tipul meu de piele?

Mi-a arătat doctorul fotografii înainte È™i după?

Întrebări de adresat medicului dermatolog 

Care procedura este cea corecta pentru mine? (Care sunt optiunile?)

Care este costul estimat al procedurii?

Cât durează o întâlnire?

Cât de des va trebui să primesc tratament pentru a-mi îmbunătăți È™i/sau curăța hiperpigmentarea?

Care sunt efectele secundare comune sau complicațiile asociate procedurii?

Cum mă pot pregăti pentru tratament/procedură?

Doare tratamentul?

Cât de lung este timpul de recuperare asociat procedurii mele?

AveÈ›i imagini înainte È™i după pacient care să mă ajute să mă pregătesc pentru ceea ce să mă aÈ™tept?

Mă va ghida cineva prin întreg procesul înainte de a intra la tratament?

Care sunt riscurile?

La ce ar trebui să mă aștept după efectuarea procedurii? (adică, efecte pe termen scurt și pe termen lung; restricții de activitate; perioada de recuperare așteptată)

bottom of page