top of page
autumn-leaves-fall-gracefully-painting-nature-canvas-generative-ai.jpg

Ingrijirea pielii pentru orice anotimp

ÎNGRIJIREA PIELII PENTRU ORICE ANOTIMP

 

Alegerea sănătății pielii este o rutină zilnică, indiferent de sezon.

Fiecare anotimp aduce cu sine ajustări în rutina de îngrijire a pielii, indiferent de temperatura de afară.

 

Lunile de iarnă

Pentru a rămâne sănătoasă, pielea are nevoie de mai mult decât căciuli, mănuși și paltoane ca straturi de protecție împotriva vremii reci. Vremea mai rece și vântul aduc lipsa de umiditate atât în ​​aer liber, cât și în interior, ceea ce poate provoca crăparea, crăparea, iritarea și condiții ale pielii precum eczema. Mai presus de toate, lunile de iarnă necesită atenție constantă în ceea ce privește protecția solară.

 

Lucruri de făcut pentru pielea iarna:

- Hidratare: Crema hidratantă ajută la protejarea împotriva elementelor dure. Este recomandat să aplici crema hidratantă imediat după baie sau duș pentru a ajuta la sigilarea și reînnoirea pielii cu apa și uleiurile necesare.

- Îngrijirea mâinilor: Purtați mănuși pentru a vă proteja mâinile de temperaturile reci și aerul uscat care declanșează eczema. Unghiile pot deveni, de asemenea, casante; mănușile ajută, de asemenea, la eliminarea cuticulelor crăpate și despicate.

 

Lucruri de evitat pentru pielea iarna:

 

- Ocolirea cremelor cu protecție solară: Deoarece zăpada reflectă lumina soarelui, razele ultraviolete ale soarelui rămân puternice în timpul iernii. Participarea la activități recreative de iarnă fără aplicarea cremei de protecție solară poate duce la arsuri severe.

 

- Nu uita de buze: Un studiu recent arată că doar 6% dintre oameni sunt conștienți că razele ultraviolete pot provoca cancer la buze. Studiul a dezvăluit, de asemenea, că bărbații au o incidență de cinci până la zece ori mai mare de cancer la buze decât femeile. În lunile de iarnă, atât bărbații, cât și femeile ar trebui să aplice balsam de buze sau rujuri care conțin un factor de protecție solară (SPF) ridicat.

 

- Dușuri lungi cu apă fierbinte: Deși tuturor le place să se scalde într-un duș lung și fierbinte, apa fierbinte poate îndepărta pielea de elementele sale naturale, contribuind la uscarea pielii. În schimb, folosiți apă călduță pentru o perioadă mai scurtă de timp.

 

Lunile de toamnă

Odată cu sosirea aerului mai uscat și mai răcoros, pielea poate pierde umiditatea prețioasă. Toamna oferă, de asemenea, o oportunitate de recuperare de la afectarea pielii lăsată de soare, clor și apă sărată în timpul verii.

 

Lucruri de făcut pentru pielea toamna:

- Exfoliere și hidratare: Este recomandat să aplici crema hidratantă imediat după baie sau duș pentru a ajuta la sigilarea și reînnoirea pielii cu apa și uleiurile necesare.

 

- Protejarea buzelor: Continuă să te protejezi împotriva razelor ultraviolete ale soarelui. Dar începe și hidratarea acum pentru a preveni buzele uscate și crăpate în această iarnă.

 

- Schimbarea de la loțiune la cremă: Pe măsură ce aerul devine mai uscat, pielea are nevoie de o cremă mai grasă. Cremele oferă o barieră uleioasă mai puternică pentru a asigura hidratarea.

 

- Investiția în cremă de mână: Mâinile devin adesea uscate și crăpate în timpul iernii. Începe hidratarea mâinilor acum pentru a avea mâini moi și sănătoase în toată iarna.

 

Lucruri de evitat pentru pielea toamna:

- Ocolirea cremei cu protecție solară: Chiar dacă temperaturile par mai reci și zilele mai scurte, copiii și adulții ar trebui să continue să aplice cu generozitate crema cu protecție solară înainte de a ieși.

 

 

Lunile de primăvară

Odată ce vremea devine mai caldă și toată lumea se poate bucura din nou de activitățile în aer liber sau de lucrul în grădină, există încă câteva lucruri importante de știut care pot salva pielea de daunele solare.

 

Lucruri de făcut pentru pielea primăvara:

- Cunoaște-ți tipul de piele: În funcție de pigmentul pielii, probabilitatea de a arde la soare poate varia, la fel și nivelul de SPF în loțiunea de protecție solară. De exemplu, dacă ai o piele deschisă la culoare cu pistrui, pielea ta este mai sensibilă la razele UV. Vizitează-ți chirurgul dermatologic anual pentru screening-ul pielii și pentru a determina ce precauții trebuie luate.

 

 

Lucruri de evitat pentru pielea primăvara:

- Uitarea de protecția solară: Chiar dacă temperaturile încep să crească, copiii și adulții ar trebui să continue să aplice generos loțiunea cu protecție solară înainte de a ieși.

 

Lunile de vară

Amintește-ți că nu există așa ceva ca o bronzare sănătoasă. Un bronz înseamnă că pielea a fost deteriorată.

 

Lucruri de făcut pentru pielea vara:

- Folosește zilnic protecție solară: Indiferent de tipul de piele pe care îl ai sau cum reacționează corpul tău la soare, ar trebui să folosești întotdeauna o cremă cu protecție solară (SPF). Aproximativ 30 grame (un pahar pentru întregul corp) de cremă cu protecție solară ar trebui reaplicată de două sau trei ori pe zi. Oamenii nu realizează că se pot arde și în climatul mai rece sau când nu sunt direct expuși la soare, chiar și în zilele înnorate.

 

- Poartă îmbrăcăminte de protecție: Pe lângă purtarea pălăriilor cu boruri largi și a ochelarilor de soare, o creștere a cercetărilor arată că diverse articole de îmbrăcăminte de zi cu zi, cum ar fi tricouri sau șorturi din bumbac neînălbite sau țesături strâns țesute, oferă o excelentă protecție solară. În plus, există și îmbrăcăminte cu SPF înalt, care conține compuși incolori, albi fluorescente sau rășini tratate special, care absorb razele UV și oferă adesea un SPF de 30 sau mai mare.

 

Lucruri de evitat pentru pielea vara:

- Expunerea la soare în cazul unor schimbări dramatice ale pielii: Decolorarea pielii, o aluniță care se schimbă și o zonă roșie aspră sunt toate semne timpurii ale cancerului de piele. Dacă observi oricare dintre aceste simptome, ar trebui să consulți un chirurg dermatologic, care este calificat în mod unic să diagnosticheze și să trateze cancerul de piele. 

- Crezul că o arsură se vindecă cu aloe vera: Aloe vera oferă doar un ajutor temporar pentru arsurile solare și nu reduce riscul de deteriorare a pielii. Cancerul de piele se dezvoltă lent în timp. Cu fiecare arsură solară pe care o ai, crește șansa de a dezvolta cancer de piele. Poate dura ani până când o arsură se transformă într-un loc canceros pe piele.

- Statul la soare: Chiar și pauzele pentru înot sau pentru o gustare doar calmează pielea arsă și nu previn o arsură. Arsurile solare se acumulează pe tot parcursul zilei; singurul mod de a preveni expunerea este să stai la umbră.

bottom of page