top of page

Injectabile

Injectabile

Ce sunt injectabilele?

Injectabilele sunt folosite pentru a relaxa ridurile și pliurile faciale (cum ar fi „liniile de zâmbet”), pentru a contura corpul (cum ar fi reducerea aspectului unei „bărbii duble”) și pentru a îmbunătăți semnele de pierdere a grăsimii faciale prin crearea structurii, cadrului și volumului feței si buzelor. Există diferite tipuri de proceduri injectabile care îmbunătățesc diverse îngrijorări.

 

Membrii AMDC au efectuat nenumărate injecții de umplere pentru relaxarea ridurilor și pentru țesuturi moi de-a lungul anilor. Relaxantele de riduri au crescut cu 60% din 2012, în timp ce substanțele de umplere au crescut cu 78%. 

 

Alertă privind siguranța pacientului: stilouri cu hialuron

Un stilou hialuron este un dispozitiv care a fost dezvoltat pentru prima dată pentru administrarea insulinei. O tendință recentă de videoclipuri tulburătoare de pe rețelele de socializare arată copii care folosesc aceste stilouri pentru a injecta acid hialuronic în buze, gât și față, fără un ac folosind doar forța. Acest lucru poate fi foarte periculos, ducând la evenimente adverse. Când luați în considerare o procedură cosmetică, cum ar fi umpluturi dermice, consultați experții în piele și sănătate - dermatologi certificați.

 

 

Acid hialuronic injectabil 

Ce este acidul hialuronic injectabil?

Acidul hialuronic injectabil (HA) este un tip de umplutură dermică temporară. Acidul hialuronic se găsește în mod natural în tot corpul, cu cele mai mari concentrații în articulații, ochi și piele. În piele, acidul hialuronic atrage apa, ceea ce permite pielii să devină mai hidratată. Pe măsură ce îmbătrânim, grăsimea, mușchii, oasele și pielea de pe față încep să se subțieze. Această pierdere de volum duce fie la un aspect scufundat sau lăsat al feței, linii fine, riduri, pliuri și buze subțiri. HA injectabil este utilizat pentru a reduce aspectul liniilor fine și al ridurilor, al pliurilor faciale și pentru a crea structură, cadru și volum feței și buzelor. Efectele acidului hialuronic injectabil se observă imediat.

 

O varietate de HA injectabile sunt disponibile în prezent:

Belotero Balance, Juvederm Ultra, Juvederm Ultra Plus, Restylane, Restylane Silk, Restylane Lyft și Voluma. Fiecare dintre aceste substanțe de umplutură HA are caracteristici unice, precum în ce locații de pe față sunt cel mai bine de injectat, la ce nivel ar trebui să fie injectate în piele și longevitatea lor după injectare.

 

De exemplu, Belotero și Restylane Silk sunt adesea folosite pentru corectarea liniilor fine și superficiale. Pentru îmbunătățirea liniilor fine din jurul buzelor și/sau volumul și/sau structura buzelor, sunt utilizate în mod obișnuit Restylane Silk, Restylane, Juvederm Ultra și Belotero. Pentru a reduce apariția pliurilor nazolabiale și a liniilor de marionetă, Juvederm Ultra, Juvederm Ultra Plus, Restylane, Restylane Lyft și Belotero Balance pot fi selectate de medicul dumneavoastră AMDC. În cele din urmă, mărirea obrajilor este cel mai frecvent efectuată fie cu Voluma, fie cu Restylane Lyft pentru a crea structura, ridică și repoziționează obrazul într-un aspect mai tineresc.

 

Rezultatele și longevitatea variază de la pacient la pacient și sunt influențate de locația injectării, de proprietățile individuale ale acidului hialuronic, de vârsta pacientului și de caracteristicile individuale ale pielii pacientului. De exemplu, rezultatele din buze pot dura 6 luni, dar cele din pliurile nazolabiale pot dura 9-12 luni sau mai mult. Voluma poate dura până la 24 de luni când este injectată în obraji. După acest timp, sunt necesare injecții suplimentare pentru a menține efectul dorit.

 

Medicul dumneavoastră va evalua zonele feței și/sau buzelor care necesită îmbunătățiri ale liniilor, structurii și/sau volumului. Medicamentele topice sau injectabile pot fi utilizate pentru un plus de confort înainte de procedură. Pentru un confort suplimentar al pacientului, lidocaina, un anestezic, este amestecată cu mulți dintre acizii hialuronici injectabili disponibili.

 

Ce trebuie făcut înainte de a lua în considerare acid hialuronic injectabil?

În primul rând, un dermatolog AMDC va examina istoricul medical al pacientului și va examina afecțiunea care urmează să fie tratată. Zonele care trebuie tratate trebuie menținute curate. Dacă există o infecție a pielii, tratamentul trebuie amânat până când se rezolvă. Pacienții care iau diluanți ai sângelui (cum ar fi aspirina, ibuprofenul, anumite medicamente pe bază de plante) trebuie să le oprească cu două săptămâni înainte de injectare, cu aprobarea medicului care le prescrie.

Când este adecvat acidul hialuronic injectabil?

Fillerele dermice HA au fost utilizate pentru:

-Riduri

-Pliuri nazolabiale

-Linii de marionetă

-Buze

-Riduri fine în jurul gurii

-Sub ochi

-Mărirea obrajilor

-Lobii urechilor

-Pierderea volumului pe dosul mâinilor

 

Cine este și nu este candidatul potrivit?

HA nu este recomandată pacienților care au:

-Infecție cu herpes facial sau oral 

-Infecție în zona de tratament

-Diabet necontrolat

-Probleme de coagulare a sângelui

-Alergie la orice componente ale acidului hialuronic injectabil

-Pacientele însărcinate sau care alăptează

 

HA trebuie utilizat cu prudență la pacienții care au:

-Terapia imunosupresivă actuală

Acid poli-l-lactic injectabil

Ce este acidul poli-l-lactic injectabil?

Acidul poli-l-lactic injectabil (PLLA) este cunoscut comercial ca Sculptra și Sculptra Aesthetic. FDA a aprobat Sculptra din 2004 pentru a trata lipoatrofia (subțierea tampoanelor de grăsime de pe față) asociată cu virusul HIV. Sculptra Aesthetic a primit aprobarea FDA în 2009 pentru îmbunătățirea aspectului pliurilor nazolabiale, modificările conturului și a altor riduri faciale.

 

Pe măsură ce îmbătrânim, grăsimea, mușchii, oasele și pielea de pe față încep să se subțieze. Această pierdere de volum duce fie la un aspect scufundat, fie la un aspect lăsat al feței. Acidul poli-l-lactic injectabil este folosit pentru a crea structură, cadru și volum feței. PLLA este cunoscut ca un filler dermic biostimulator, ceea ce înseamnă că stimulează propria piele pentru a produce colagen nou. În timp, pielea ta descompune PLLA în apă și dioxid de carbon. Efectele PLLA apar treptat pe parcursul a câteva luni, producând rezultate naturale.

 

Acidul poli-l-lactic injectabil este dureros?

Uneori se aplică agenți de amorțire topici sau injecții anestezice pentru a ușura disconfortul. De asemenea, lidocaina este de obicei adăugată la PLLA pentru un confort îmbunătățit al pacientului. Înainte și după tratament, se poate administra gheață pentru a ușura disconfortul și umflarea. Pacienții sunt încurajați să maseze zonele de tratament în primele 5 zile, de 5 ori pe zi, timp de 5 minute fiecare. Numim aceasta regula 5-5-5.

 

La ce mă pot aștepta după ce am avut PLLA?

Fillerele PLLA sunt temporare, cu o durată de până la doi ani, în funcție de pacient. Majoritatea pacienților necesită tratamente de întreținere pentru a obține cele mai bune rezultate.

 

Ce trebuie să faceți înainte de procedură

În primul rând, un dermatolog AMDC va examina istoricul medical al pacientului și va examina afecțiunea care urmează să fie tratată. Zonele care trebuie tratate trebuie menținute curate. Dacă există o infecție a pielii, tratamentul trebuie amânat până când se rezolvă. Pacienții care iau diluanți ai sângelui (cum ar fi aspirina, ibuprofenul, anumite medicamente pe bază de plante) trebuie să le oprească cu două săptămâni înainte de injectare, cu aprobarea medicului care le prescrie.

 

Medicul dumneavoastră va evalua zonele feței dumneavoastră care necesită îmbunătățiri în structură și/sau volum. Medicamentele topice sau injectabile pot fi utilizate pentru un plus de confort înainte de procedura. Pentru un confort suplimentar al pacientului, lidocaina, un anestezic, este amestecată cu PLLA înainte de tratament. Folosind o seringă, acidul poli-l-lactic este injectat în zonele goale ale feței și/sau în zonele care necesită o structură îmbunătățită. Sunt necesare mai multe sesiuni de tratament cu PLLA, care sunt adesea distanțate la intervale de o lună. Efectele PLLA durează de obicei până la 24 de luni. După aceea, sunt necesare injecții suplimentare pentru a menține efectul.

 

Cine nu este candidat pentru acid poli-l-lactic?

PLLA nu este recomandată pacienților care au:

-Herpes oral actual sau o infecție similară

-Diabet necontrolat

-Probleme de coagulare a sângelui

-Lupus sau alte tulburări ale țesutului conjunctiv

-Alergie la orice componente ale Sculptra Aesthetic

-Pacientele însărcinate sau care alăptează

Unde nu este adecvat acidul poli-l-lactic injectabil?

-Mărirea buzelor

-Aproape de ochi

-Riduri fine în jurul gurii

 

 

Hidroxilapatită de calciu injectabilă

Ce este hidroxilapatita de calciu injectabilă?

Ca parte a procesului de îmbătrânire, pielea, oasele, grăsimea și mușchii feței noastre încep să se subțieze și să se schimbe. Aceste modificări duc la riduri faciale, pliuri, laxitate și/sau pierderea volumului. Filler injectabil cu hidroxilapatită de calciu (CaHA), Radiesse, este un material de umplutură biocompatibil, aprobat de FDA pentru a îmbunătăți aspectul ridurilor și pliurilor faciale moderate până la severe, cum ar fi pliurile nazolabiale. Poate fi folosit și pentru a îmbunătăți semnele pierderii de grăsime facială asociate cu virusul HIV. CaHA este disponibil cu și fără lidocaină. Lidocaina este un anestezic folosit pentru a reduce durerea și pentru a îmbunătăți confortul pacientului în timpul procesului de injectare.

 

În primul rând, medicul dumneavoastră marchează zonele care trebuie injectate. Medicamentele topice sau injectabile pot fi utilizate pentru un plus de confort înainte de procedura. Apoi, CaHA este injectat în piele. CaHA produce rezultate imediate și în timp poate crește și producția de colagen în zonele injectate. Efectele CaHA injectabile durează de obicei aproximativ 12 luni. După acest timp, sunt necesare injecții suplimentare pentru a menține efectele.

 

Ce trebuie făcut înainte de a lua în considerare hidroxilapatita de calciu injectabilă?

În primul rând, un dermatolog AMDC va examina istoricul medical al pacientului și va examina afecțiunea care urmează să fie tratată. Zonele care trebuie tratate trebuie menținute curate. Dacă există o infecție a pielii, tratamentul trebuie amânat până când se rezolvă. Pacienții care iau diluanți ai sângelui (cum ar fi aspirina, ibuprofenul și anumite medicamente pe bază de plante) ar trebui să le oprească cu două săptămâni înainte de injectare, cu aprobarea medicului care le prescrie.

 

Când este adecvată hidroxilapatita de calciu injectabilă?

Filler CaHA poate fi folosit pentru a trata

-Riduri

-Pliuri nazolabiale

-Linii de marionetă

-Liniile bărbiei

Unde nu este indicată hidroxilapatita de calciu injectabilă pentru injectare?

Filler CaHA nu este folosit pentru

-Mărirea buzelor

-Riduri fine în jurul gurii

-Sub ochi

 

Cine nu este candidat pentru hidroxilapatită de calciu injectabilă?

CaHA nu este recomandată pacienților care au:

-Herpes oral actual sau o infecție similară

-Diabet necontrolat

-Probleme de coagulare a sângelui

-O alergie la ingredientele CaHA sau un istoric de anafilaxie

-Pacientele însărcinate sau care alăptează

 

La ce mă pot aștepta după ce am avut hidroxilapatită de calciu injectabilă?

Hidroxilapatita de calciu este un material de umplere cutanat temporar, care durează oriunde de la 12 luni sau mai mult. Unii pacienți necesită tratamente de întreținere pentru a obține cele mai bune rezultate. Așteptările diferă după tratament:

 

Riduri și pliuri: vânătăi, care pot dura până la o săptămână. Umflătură. Roşeaţă. După tratament, se poate administra gheață pentru a ușura disconfortul și umflarea. Evitați să aplicați o presiune fermă asupra zonei de tratament.

CaHA poate fi văzut pe filmele cu raze X și scanările Cat. Dacă vi se efectuează o procedură de radiologie pe față, atunci ar trebui să spuneți medicului dumneavoastră că ați fost injectat anterior cu acest produs.

 

Hidroxilapatita de calciu injectabilă este dureroasă?

Uneori se aplică agenți de amorțire topici sau injecții anestezice pentru a ușura disconfortul. Înainte și după tratament, se poate administra gheață pentru a ușura disconfortul și umflarea. Pacienții trebuie să evite să aplice o presiune fermă pe zona de tratament.

 

Riscuri posibile

Reacțiile adverse frecvente includ:

-Umflătură

-Vânătăi

-Sângerare

-Roşeaţă

 

Reacțiile adverse mai puțin frecvente includ:

-Amorţeală

-Reactii alergice

-Infecţie

-Vezicule și chist

-Reacții inflamatorii

-Migrarea materialului de umplutură 

-Ocluzie vasculară

-Cicatrici

-Orbire

bottom of page