top of page

Pierderea parului

Pierderea parului

Un adult mediu are între 90.000 și 150.000 de fire de păr. Majoritatea cresc aproximativ 2-3 cm la fiecare două luni. Pierderea a 50 până la 100 de fire de păr pe zi este normală.

Căderea părului peste această rată se poate datora:

Geneticii si hormonilor. Acestia sunt cea mai frecventă cauză a căderii părului. Această predispoziție la chelie este denumită chelie masculină, chelie comună sau alopecie androgenă.

Stresul cauzat de experiența traumatică, deficiență nutrițională sau boală gravă.

Efecte secundare ale medicamentelor.

Alte afecțiuni medicale, cum ar fi anemia, tiroida inactivă sau infecția fungică a scalpului.

Îngrijirea necorespunzătoare a părului cauzată de substanțe chimice dure sau vopsele, șamponarea sau pieptănarea prea frecventă sau spălarea viguroasă cu prosoape.

 

De ce tratați căderea părului?

Căderea părului este o afecțiune deosebit de supărătoare care poate duce la probleme emoționale, sociale și profesionale extreme.

 

 

Tratament pentru căderea părului

Micro needling: un dispozitiv care constă din mii de ace și este folosit pentru a trata creșterea părului. Studiile au arătat că după 12 săptămâni, pacienții au observat creșterea părului. Consultați-vă medicul înainte de a utiliza un dispozitiv care nu este prescris.

Terapia cu lumină laser scăzută: este o terapie la domiciliu sigură, nedureroasă și eficace, aprobată de FDA. In timpul acestui tratament, laserul patrunde in scalp pentru a stimula circulatia si parul. Rezultatele sunt afișate după 6-9 luni.

Injecții cu corticosteroizi:  pentru recreșterea părului, dermatologii injectează acest lucru în chelia pacientului. Pacienții vor trebui să meargă la fiecare 4 până la 6 săptămâni pentru tratament.

Minoxidil (Rogaine®): aplicați acasă o dată sau de două ori pe zi pentru a vedea creșterea părului. Acest lucru poate ajuta la căderea părului, cu rezultate în 3 până la 6 luni.

Căderea și creșterea părului

Non-cicatrici vs. Cicatrici 

Non-cicatrizarea are un efect atât asupra bărbaților, cât și asupra femeilor, în care foliculii de păr sunt conservați cu potențiala recreștere a părului. Exemple de căderea părului fără cicatrici includ: alopecia androgenetică, care devine mai frecventă pe măsură ce îmbătrânim; alopecia areata, un tip de cădere neregulată a părului la copii și adulți; efluviu telogen, cauzat de schimbări semnificative ale sănătății fizice sau emoționale și modificări ale medicației; și tricotilomania, cauzată de indivizi care își smulg propriul păr. 

 

Cicatricele apar atunci când scalpul a fost inflamat, ceea ce face mai dificilă creșterea părului. Exemplele de pierdere a părului cu cicatrici includ lupusul eritematos discoid, foliculita decalvană și lichenul planopilar și alopecia fibrozată frontală.

 

Restabilirea creșterii părului poate fi tratată cu ghidul unui dermatolog de certificare și poate include suplimente, inclusiv vitamina D, un transplant de păr care poate ajuta la restabilirea densității părului, medicamente, inclusiv minoxidil topic și plasmă bogată în trombocite (PRP) în care este extras propriul sânge al pacientului. și injectat în scalp. 

 

Ce să faci și ce să nu faci

Da...

Uscați părul ușor.

Păstrați părul scurt (pentru bărbați). Coafurile mai lungi accentuează chelie.

Acționați mai devreme decât mai târziu pentru a face față căderii părului.

 

Nu...

Utilizați o perie cu peri pentru coafare.

Pieptănați în lateral pentru a ascunde căderea părului.

Folosiți prea multe produse de coafură

Folosiți prosopul prea rapid.

Cumpărați produse nedovedite.

 

Întrebări generale de adresat înainte de procedură

Este un medic la fața locului?

Medicul este certificat în dermatologie sau în altă specialitate cu pregătire și experiență echivalente?

Mi s-a luat în considerare istoricul medical?

Mi s-a făcut o evaluare inițială pentru a determina dacă tehnica sau procedura este potrivită pentru tipul meu de piele?

Mi-a arătat doctorul fotografii înainte și după?

Chestionar pentru căderea părului

Întrebări de adresat medicului dermatolog 

Care procedura de anti-caderea parului este cea corecta pentru mine? (Care sunt optiunile?)

Care este costul estimat al procedurii?

Cât durează o întâlnire?

Cât de des va trebui să primesc tratament?

Care sunt efectele secundare comune sau complicațiile asociate procedurii?

Cum mă pot pregăti pentru tratament/procedură?

Doare tratamentul?

Care sunt opțiunile mele de gestionare a durerii și anestezie?

Cât de lung este timpul de recuperare asociat procedurii mele?

Aveți imagini înainte și după pacient care să mă ajute să mă pregătesc pentru ceea ce să mă aștept?

Mă va ghida cineva prin întreg procesul înainte de a intra la tratament?

Care sunt riscurile?

La ce ar trebui să mă aștept după efectuarea procedurii? (adică, efecte pe termen scurt și pe termen lung; restricții de activitate; perioada de recuperare așteptată)

bottom of page