top of page
happy-mother-daughter-hugging-park-sun-bright-summer-herbs.jpg

Programe publice

PROGRAME PUBLICE

Cancerul de piele este o preocupare tot mai mare în ceea ce privește sănătatea, însă, dacă este depistat în stadii incipiente și tratat rapid, este vindecabil.

 

CE REPREZINTĂ UN SCREENING PENTRU CANCERUL DE PIELE?

Este o idee greșită comună că persoanele de culoare nu sunt expuse riscului de cancer de piele. Membrii AMDC răspândesc ideea că oricine poate fi afectat în orice zona a corpului, iar diagnosticul la persoanele cu piele de culoare este adesea mai avansat, cu rezultate mai proaste și o creștere a mortalității.

 

Sporturi Sigure la Soare

Jocurile sportive și activitățile desfășurate în aer liber pot implica multă expunere la soare, dar pot fi savurate în siguranță atunci când sunt luate măsuri corespunzătoare pentru a reduce expunerea la soare și riscul de cancer de piele. Este important ca toată lumea (la orice vârstă, sex sau etnie) să înțeleagă comportamentele sigure la soare și de ce acestea reprezintă un pas important în lupta împotriva cancerului de piele.

 

Aplicați cremă de protecție solară, cel mai bun mod de apărare împotriva efectelor nocive ale razelor solare, înainte de a ieși afară – fie că plouă sau strălucește soarele.

Purtați haine de protecție solară cu un Factor de Protecție Ultravioletă (UPF), care indică nivelul de protecție pe care îl oferă împotriva razelor UV ale soarelui pe o scară de la 15 la 50+.

Căutați umbră și evitați expunerea la soare ori de câte ori este posibil.

Beți apă pentru a vă menține hidratați și luați gustări sănătoase.

bottom of page